Нейната история започва много назад през двадесети век, когато необходимостта от народна кола (фолксваген на немски), нейната концепция и функционални цели са формулирани от лидера на нацистка Германия Адолф Хитлер. Той иска евтина и проста кола, която да бъде масово произвеждана за немците и карана по новата пътна мрежа на страната. Водещият инженер Фердинанд Порше и неговият екип успяват да финализират дизайна през 1938 г.

С 21 529 464 произведени, Beetle е най-дълго и най-произвежданата кола на една платформа някога.

За да отбележат напускането на сцената на своя емблематичен модел, компанията пуска в продажба две финални версии на модела- Final Edition SE и Final Edition SEL, съобщава auto-press.net.

Двете финални серии на Beetle ще бъдат налични във версии купе и кабриолет и ще се отличават от всички останали представители на модела с редица дизайн елементи. В стандартното боорудване на автомобилите ще бъдат включени пакет хромирани елементи, Bi-Xenon фарове, диодни дневни светлини, уникални 17- и 18-цолови джанти, система за безключов достъп до интериора и други.

Задвижващият агрегат на Beetle е двулитров TSI бензинов със 174 конски сили, комбиниран с шестстепенна автоматична предавателна кутия.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ