Послание към гражданите да не се поддават на провокации по време на протестните шествия отправи зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи /СДВР/ Антон Златанов на извънреден брифинг. Той благодари на гражданите че сами изолирали провокаторите и призова и в бъдеще да ги посочват на полицията, с което помагали за опазване на реда.


Имало данни за организиране на групите, които провокирали, но зам.-директорът, под предлог, че не може да изнася операгивна информация, не отговори


кой е организирал тези групички и дали има арестувани сред тях


което е в задълженията и правомощията на полицията, не на гражданите.Комисар Златанов уточни, че митингите не са съгласувани със Столичната община, но полицията се отнася с разбиране към правото на гражданите да протестират, както се отнася и към правата на онези, които не се включват в протестите. Оттук произтичат и изпитанияата пред силите на реда и тяхната отговорност , обобщи зам.-шефът на Столичната дирекция. В знак на добронамереност към правата на гражданите полицаите носят на униформата си надписа "Антиконфликт".


Група от еднотипни момчета, които се хвърлиха да се бият с полицейския кордон пред Министерския съвет беше забелязана от разпространените видеа на втория ден на протеста - 10 юли, за разлика от първия ден, когато протестът в подкрепа на президента беше напълно мирен.

На След втория протест МВР съобщи, че са били арестувани 18 души, но и досега няма огласена информация кои са те и дали са от агресивната група, която нападна полицаите.
Същата вечер групичка подобни момчета близо до Софийския университет беше оставена /не беше възпрепятствана/ от полицията и рязко зави към площад "Ал. Невски", където привържениците на ГЕРБ се качваха на автобусите за отпътуване от София. Така стана възможно в телевизионните новини да бъде съобщено, че протестиращите в подкрепа на президента са нападнали поддръжниците на правителството.


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ