Спряганият като грандиозен протест не доведе до нищо друго освен до отразяването му по новините. Събитието странно защо получи невероятен медиен тласък вероятно поради новините, които се тиражираха около него.Една от тях беше, че източници от ДАНС и МВР са пуснали информация в оборот, че протестът има за цел да разбуни държавата до такава степен, че да се стигне до кръвопролития и безредици. Единият от сценариите бил по време на отворените врати в президентството да се създаде провокация. От това трябвало да последва обявяването на извънредно положение от президента Радев, а след това да започне работа и по падането на правителството. Отново според службите сред организаторите има такива, които в момента са в чужбина. По всяка вероятност визирайки избягалия банкер Цветан Василев.

Към организацията от страна на банкера в изгнание трябва да се добави и помощта на няколко русофилски структури в страната – Съюз на офицерите и сержантите от запаса, Съюз на разузнавачите, Съюз “Васил Левски” и др.

Равносметката е, че това, което е целял протеста не се случи. Пред НС се събраха между 200-300 души. Водещият протестиращите, Емил Русанов бе делегитимиран, поради криминалното си минало. Проф. Огнян Герджиков в интервю пред агенция ПИК коментира, че реално политическата ситуация не налага смяна на кабинета.

Протестиращите се готвят да повторят акцията и утре, на първия учебен ден.

Източник:bulmedia *снимка: БТВ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ