Майките и татковците трябва да заделят минимум 650 лева от семейния бюджет, за да подготвят детето си с всичко необходимо за първи клас, съобщава „Монитор“.

Родителите трябва да помислят за подходяща раница, набор от тетрадки, моливи, бои и други пособия за часовете по изобразително изкуство. Разходите нарастват още повече, когато се добавят средствата, които ще дадат за часовете по физическо възпитание и тоалета за първия учебен ден.

Един от най-сериозните харчове на родителите са ученическите чанти. „Тежината на раницата не бива да надхвърля 10% от теглото на ученика. Тази е златната норма, за да не получи той гръбначно изкривяване”, обясни д-р Росица Шейтанова, ортопед и физиотерапевт.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ