Култовия модел VW Beetle се пенсионира

Нейната история започва много назад през двадесети век, когато необходимостта от народна кола (фолксваген на немски), нейната концепция и функционални цели са формулирани от лидера на нацистка Германия Адолф Хитлер. Той иска евтина и проста кола, която да бъде масово произвеждана за немците и карана по новата пътна мрежа на страната. Водещият инженер Фердинанд Порше и неговият екип успяват да финализират дизайна през 1938 г.

С 21 529 464 произведени, Beetle е най-дълго и най-произвежданата кола на една платформа някога.

За да отбележат напускането на сцената на своя емблематичен модел, компанията пуска в продажба две финални версии на модела- Final Edition SE и Final Edition SEL, съобщава auto-press.net.

Двете финални серии на Beetle ще бъдат налични във версии купе и кабриолет и ще се отличават от всички останали представители на модела с редица дизайн елементи. В стандартното боорудване на автомобилите ще бъдат включени пакет хромирани елементи, Bi-Xenon фарове, диодни дневни светлини, уникални 17- и 18-цолови джанти, система за безключов достъп до интериора и други.

Задвижващият агрегат на Beetle е двулитров TSI бензинов със 174 конски сили, комбиниран с шестстепенна автоматична предавателна кутия.
РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари