Looking For Anything Specific?

Бойко Борисов обяви голяма новина за повишаване на заплатите

„За Господ това, което правим, е малко. Сега ще разширим и парка, виждате колко красиво става. Нашата е лесна – показваме и документираме. На жълтите павета е важно какво ще кажат, но е важно и какво ще кажат в цялата страна“. Това каза премиерът Бойко Борисов в Бяла, където беше посрещнат от жителите на града и присъства на откриването на храма „Св. Панталеймон“ заедно с Цветан Цветанов.„Няма училище, няма детска градина, това, което се случва, никога не се е случвало. Никога не са били отделяни толкова пари за заплати. Да, не са достатъчни доходите, и моите не са достатъчни, и милиардер да питате, и на него ще са му недостатъчни. Убеден съм, че заплатите ще започнат да се вдигат и в частния сектор“, категоричен е Борисов. „Знаете, че патриархът не е много добре. Той плака, когато му казах, че ще правим тази църква“, каза премиерът. „Да не говорим, че трябват още 300 000 за катедралата във Варна. Тези хора идват заради вярата в Господ, не можем да ги накараме насила да дойдат. На нас празнодумството не ни е присъщо“, допълни Борисов. И още: „Дадохме и 1 милион за Троянския манастир. С 3 мога да мина, но богословие мога да завърша“.

Премиерът коментира и темата за чумата. „Водиха се много спорове, мина се прагът на доброто възпитание. Помните миналия петък какво постигнахме – споразуменията за бежанците. Справихме се с този бич, който в момента цепи Европа по шевовете. Това е заради приятелството ни с Турция. В момента Порожанов е по границата. Изпратил съм полицаи, за да се опитаме да предотвратим чумата по свинете“.

„Правихме и грешки, всички в парламента. Заради газовата директива ние бяхме докарали преговорите докрай. И парламентът по някой път си променя на 360 градуса мнението. Понеже държавата ни е обща, когато има по-добро решение, изобщо не е страшно да си промениш предишното. Единствената ми забежка е относно личните коментари и обиди, иначе споровете, дискусията – това е прекрасно, защото има реална опозиция, реално мнозинство“, коментира премиера сблъсъците в парламента.

„Не съм излизал в отпуска в последните 17 години – когато съм бил премиер, кмет или главен секретар“, каза още Борисов.

Източник: БЛИЦ
РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари