Looking For Anything Specific?

Ромка преби социална служителка в Бургас, след като узна, че трябва да върне част от помощите

Екшънът се разиграл в приемната на социалната служба в ромския квартал „Победа“ в около 14 часа в четвъртък .Мургавелката била извикана и уведомена, че дължи ресто от 250 лева, тъй като хлапетата й не ходят на училище и са натрупали огромен брой неизвинени отсъствия. Заради това, й била наложена законна санкция за връщане на получените от нея социални помощи. Когато разбрала, че е глобена и трябва да дава пари, ромката изпаднала в дива ярост, информира Монитор.

„Ей ся ши тъ убивам направо“, изкрещяла тя и нападнала социалната работничка, която посмяла да й разясни ситуацията. Мургавата дама се нахвърлила с юмруци и шамари върху чиновничката и започнала да я налага където свари. Удряла е по лицето, главата и тялото. После я хванала за косата и започнала да блъска главата й в бюрото.

Побоят се разиграл пред очите на друг социален работник и случаен гражданин, дошъл по работа в приемната. Човекът се намесил и опитал да защити нападнатата чиновничка, но не успял да озапти побеснялата ромка и да спаси пострадалата от шамарите. С физическа сила той все пак успял да завлече навън ромката и да прекрати побоя.

Пострадалата е била откарана веднага в МБАЛ „Бургасмед“, където е прегледана и освидетелствана. От побоя тя е получила луксация на ставата на челюстта, синини по лицето, лявата ръка и лявото бедро. В момента жената е в болнични, трудно се храни заради травмата в челюстта и изпитва силни болки. Колегите й вече са подали сигнал в полицията. „Инцидентът е много неприятен. Колежката е стресирана и е в шок. Оказали сме й пълно съдействие и подкрепа. Когато разбрахме за инцидента веднага изпратихме служебна кола, която да я вземе и да я заведе в болница. Аз си прекъснах отпуската заради този случай. Истина е, че не се случва за първи път, но подобен инцидент не сме имали от много години“, каза шефката на социалната служба в Бургас Снежана Атанасова.

Източник: Дунавмост
РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари