Looking For Anything Specific?

Мъж се спаси от страшния пожар в мола в Кемерово и разказа разтърсващи подробности за трагедията


Един от спасилите се от огнения ад в търговски център в Кемерово, който в момента се намира в болница, разказа за това, което се е случило в сградата по време на инцидента. "Толкова много исках да напиша, но няма думи, с които да се опише всичко това, не желая на никого да премине през цялото това ужасно нещо. Страшно е, когато родителите търсят децата си, които просто са отишли да гледат филм. Тези гласове на децата от телефона: "Мамо, нямаме какво да дишаме, задушавам се", просто не зная....", написа той в "Инстаграм".

Катрин, една от посетителите на търговския център, успяла самостоятелно да се измъкне от пламъците на сградата, също разказа за пожара. Момичето се намирало в епицентъра на извънредната ситуация - на четвъртия етаж на сградата. "Просто видях огъня и се затичах, опитах се да помогна на другите. Аз бях в мола доста време, опитвах се сама да намеря приятелите си. Опитах се да сваля други хора от втория етаж ... 

Никой не се опита самостоятелно да гаси пожара, всички просто бягаха",  спомня си момичето. Катрин подчертава, че пожарната сигнализация не се е включила. Според нейните думи, спасителите пристигнали на мястото на произшествието едва след 30 минути. Тя добавя, че линейките пристигнали бързо. Припомняме, че пожарът в търговския център в Кемерево се случи вчера, 25 март. Според предварителната версия, запалил се е центърът за игри на четвъртия етаж на сградата, където се намира и киносалонът. Именно там са били и повечето от откритите тела. Жертвите на трагедията до настоящия момент са 37 души, сред които, според последните данни, се съобщава за най-малко 9 деца. 43 души са ранени. 69 души, сред които 40 деца са изчезнали без следа при пожара в Търговския център.

По-рано стана известно, че спасителите са успели да ликвидират пожара, но малко по-късно властите информираха, че огънят отново се е разгорял. Съобщава се също така, че в В Кемерово е задържана Надежда Суджденова - собственик на запалилия се търговски център, който отне десетки животи.

БЛИЦ
РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари