Помните ли това детско филмче?
Припомняме ви го, за да го покажете на днешните малчугани.

През периода 1976-1977 г. сериалът се излъчва по Първа програма с дублаж. След 1980 г. започва повторно излъчване като част от програмата „Лека нощ, деца“. След това се излъчва в сутрешния и в следобедния блок за анимации на телевизията. В дублажа участват Надя Топалова (Ян), Васил Бъчваров (Жан Себастиян), Владимир Бонев (Чичо Патрик) и Стефан Стефанов.


Ум белият делфин“ (на френски: Oum le dauphin blanc) е анимационен френски телевизионен сериал, излъчен за първи път през 1971 година по втори канал на френската телевизия. Създаден е от Владимир Тарта и реализиран от Рене Борг.

ВИДЕО:

Разказва се за приключенията на един бял, много красив и много интелигентен делфин, който винаги спасява своите приятели - 13-годишния Ян и 7-годишната Марина от опасности. Те са брат и сестра, които живеят със своя чичо Патрик, един стар моряк, както и с много други животни - коала, птици и други. По време на тези приключения, Ум намира един женски бял делфин и двамата имат малък делфин, наречен Титум.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ