Каква е оценката ви за партньорството със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора? През 2017 година работихме много активно заедно. Родиха се множество идеи. В резултат на тази работа можем да се похвалим с конкретни резултати – по темата за индустриална зона „Загоре“, за профеионалното образование, което трябва да бъде съобразено с изискванията на местния бизнес. 

Кои са важните проблеми, които спъват развиването на бизнеса в Стара Загора? Основен проблем във всички браншове е липсата на квалифицирана работна ръка. Разбира се, малкото инвестиции в Стара Загора също. Това доприсася за една по-ниска активност във всички браншове. Надяваме се, че с нашата работа в тази посока ще допринесем за създаването на квалифицирана работна ръка, която пък да работи в нови инвестиционни направления в Стара Загора, и по този начин да се задвижи по-бързо колелото на икономикта. Липсата на работна ръка може сериозно да възпрепятства развитието на индустриалната зона. Имахме много срещи и всички институции са ангажирани.

През новата учебна година ще бъдат създадени и нови паралелки.   Какво се случи с идеята за техническа гимназия с модерни специалности в Стара Загора? Първоначално идеята беше да се създаде такава гимназия, но първо искаме да видим резултата. Създаването чисто административно би било свързано с много препятствия. Затова концепцията малко се промени. Към трите професионални гимназии – по електотехника, механотехника и електроника, ще има организация, сформирана около един общ център за квалификация и преквалификация на служители и работници. Той ще излъчва кадри по предварително задание на бизнеса.   Мислите ли, че Стара Загора ще бъде привлекателна инвестиционна дестинация в близките години? Има всички предпоставки затова и много се надяваме, че ще се случи.

Всички институции трябва да положат усилия и да работят заедно.   Защо Пловдив, Търново, Хасково, други градове ни изпреварват? При тях нещата се развиха по-бързо, но пък ние се учим от техните грешки.   Смятате ли, че трябва да се инвестира повече в икономическото развитие на града, отколкото в ремонти? Всички средства за ремонти са по европейски програми. Добре е тези средства да бъдат усвоени. Желателно е естетсвено да има повече средства и за икономическото развитие.   Предстои отчетно-изборно събрание на Клуба на работодателя. Дайте малко информация в аванс?  Да, така е. Предстои да отчетем инициативите, които за миналата година са 17. Надявам се новоизбраното ръководство да надгражда постигнатото до този момент.   Дали в близките години ще видим ресторантьор или хотелиер като председател на Клуба? Като гледам колко са активни, мога само да се радвам ако е така.

Източник:stz24.com
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ