Ако зададете въпрос на хората кое е първото, за което се сещат при споменаването на името на Вероника Кастро, то със сигурност отговорът ще е големите й и красиви очи. Човек не може да ги забрави дори и след много години.
Когато в началото на 90-те показваха поредната серия от “Богатите също плачат”, заедно с нейната героиня искрено ронеха сълзи и милиони тв зрители. Коя е тази изумителна Вероника, чиито зелени очи привличат със своята дълбочина?

Бъдещата звезда се ражда през 1952 г. в Мексико. Детството й е бедно и съвсем не безоблачно – особено след като баща им ги напуска и майката трябва да се грижи сама за четирите си деца. Малкото момиче още тогава иска да стане актриса, но парите им са толкова малко, че за да стане реалност тази й мечта буквално трябва да се случи чудо. И то се случило.
Недалеч от дома им се събирали представители на различни политически партии. Веднъж Вероника се запознала с депутата  Андерсон Солер – много влиятелен и деятелен кинематограф и ръководител на театралната академия. Събирайки смелост момичето се обърнала с молба към него да й стане кръстник и да й отпуснат стипендия. На изпита Солер изпада във възторг. Така Кастро получава стипендия не само за себе си, но и за сестра си Беатрис.

Започнала ученето, но трябвало да се помага и на семейството – през това време в Мексико са изключително популярни фотоновелите – брошурки, в които на всяка страница под снимките имало надписи с две-три предложения. Именно тогава тя се запознава с бъдещия си партньор Рохелио Херой, който изиграва ролята на Луис Алберто в сериала “Богатите също плачат”.
ВИДЕО:

Животът й минава в безумен ритъм – училище, академията, телевизионния център, радиото, театъра. И като завършек на всичко това побеждава в конкурса Лице на годината за 1970-а. След това предложенията просто я засипали. Тя започва да води собствена тв програма, в която кани най-известните музиканти на страната. А като се има предвид, че и тя самата пее прекрасно, започва да води и други програми – „Телевизионен журнал”, “С огромна благодарност”. Всички те имали огромен успех.

Идва и участието в световноизвестния сериал “Богатите също плачат”, “Дивата роза” и много други. Тя продължава да пее и да издава солови албуми.
И така до днес.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ