Близо 90 села около Видин са пред изчезване. В тях живeят под 200 човека, което означава, че могат да бъдат заличени административно.

По документи в село Градскови колиби има 10 души, но всъщност рядко може да бъде видян някой. Кметството не работи.  В община Бойница вече има едно "отписано" населено място . През 2012 година село Халовски колиби е спряло да съществува, а причината – просто не са останали хора.
ВИДЕО:


Според статистиката всяка година едно българско село изгасва. Села, които изглеждат като декор за апокалиптичен филм. До една година най-вероятно още две села ще изчезнат във видинско. Село Каниц, което по документи се води с четирима жители и село Шипикова махала - само с двама възрастни.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ