Лагерницата или лагерната количка е просто устройство. Една дъска и две оси с лагери в краищата. (Намирам схема!) Лагерите играят ролята на колела. Завиваш като натискаш с ляв или десен крак краищата на предната ос. Прилича малко на съвременния скейт борд, ама не баш 🙂


Хубавото на тази конструкция е, че можеш да си я сглобиш сам.


Ето как става:


Взимаш една дъска, по възможност не много тежка. Първоначалният избор е една доволно голяма и масивна дъска, която само таткото може да носи. Впоследствие размисляме. Все пак, това е детска играчка!

Някой добър човек ти подарява четири лагера. Важно е човекът да е достатъчно добър, че да ти подари лагери с подходящ размер. По-малкият модел лагери не са за предпочитане. Сдобихме се с два броя големи и два броя малки – задоволителен резултат като за начало. Количката има спортен вид. Движи се ниско над земята, особено в предната си част.

Друг добър човек, а защо не и същия, ти подарява два пръта. 


Ако е жена, би могла да ти услужи с две дървени точилки, но надали. Точилките често имат друго предназначение 🙂 Крака от столове също вършат работа.

Необходим е и един брой тесла, с която да оформиш краищата, така че лагерите да се набият относително перпендикулярно. Някои специалисти успяват да издялкат дървото и с нож, но тази работа не е за всеки.

С пирони (може и ръждясали) фиксираш лагерите към краищата на дървения прът. Пироните служат и за закрепване на дъската за задната ос.

Пробиваш дупки – една в средата на предната ос и една в дъската

На финала използваш крепежен елемент – болт, за да свържеш предната ос с дъската.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ