В Канада е поставен за продажба много рядък пикап Нива. Автомобилът е оценен само на 1100 долара, въпреки че трябва да се отбележи, че в момента той не е в движение.Малцина знаят, че Нива е бил сглобяван в предприятието Lada Canada.

Освен това, заедно с обичайните ВАЗ-2121 с три врати, там се правели и кабриолети, както и такива пикапи. През периода 1990-1992 г. от пикапите са произведени само няколкостотин.

Колата е базирана на стандартна Нива с три врати. Появила се е товарна платформа, а фаровете бяха взети "назаем" от Chevrolet Astro Van.Задният прозорец е защитен от стоманена решетка. Пикапите са били с подобрена интериорна облицовка и пълен комплект от лети джанти и люк на покрива.

Под капака се намира стандартен 1.6-литров двигател ВАЗ с мощност 72 к. с. Няма изменения и в 5-степенната механична скоростна кутия и трансмисията на всички колела. /auto.blitz.bg/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ