Почти шест години седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер беше в състояние на кома. Наскоро автомобилнияст състезател беше отведен в една от клиниките в Париж, където според съобщения в медиите той успял да възвърне съзнанието си. Шумахер е под лекарско наблюдение.

Декември 2013 г. беше трагичен за 50-годишния Михаел Шумахер. Легендата на „Формула 1“ получи контузия на главата в ски курорт. Състоянието му беше изключително тежко, лекарите бяха принудени да го вкарат в изкуствена кома. Почти шест години феновете не знаеха нищо за съдбата на идола си, а семейството внимателно контролираше споменаването на името му в медиите. Въпреки това, добрата новина се появи днес - Шумахер възвърна съзнанието си,пише  сайтът eurocom.bg

На 9 септември той е бил транспортиран до една от клиниките във Франция. За да се възстанови след нараняванията, състезателят е изпратен в кардиологичното отделение. Фактът, че шофьорът на състезанието наистина излязъл от кома, съобщи представител на медицинския персонал. - Мога да ви уверя, че Майкъл е в съзнание. Не можем да даваме други коментари за неговото здравословно състояние. Това е поверителна информация “, каза източникът.

Сега знаменитият състезател трябва да се подложат на сложна операция за въвеждане на стволови клетки в сърдечната тъкан. Хирургията ще се извършва от сърдечен хирург Филип Менаш. През 2013 г. водачът вече имаше две неврохирургични операции, следващата ще бъде експериментална. Новата техника все още се практикува само върху животни и не гарантира положителен резултат. Феновете все още се надяват, че Шумахер ще се върне към пълноценен живот и успешно ще премине периода на рехабилитация.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ