Официално от Google обявиха, че спират Google+ за потребители. Това ще отнеме на компанията 10 месеца. Социалната мрежа стана жертва на сериозен проблем със сигурността на данните. Става дума за информацията на 500 000 потребители. Въпреки, че данните на хората са били отбелязани като поверителни, заради софтуерен бъг те са били достъпни за външни програми.

Според Wall Street Journal компанията е знаела за проблема още през март тази година, но не го е решила. След като информацията за софтуерния бъг излезе наяве от Google коментираха, че проблемът не е бил сериозен, за да се информират потребителите.

Спирането на социалната мрежа Google+ ще отнеме поне 10 месеца. Очаква се тя да спре през август 2019 година. Идеята на Google е да запази част от функционалността й, но тя да се използва само за корпоративни акаунти. От компанията публикуваха дълго изявление със стъпките, които ще предприемат в близките месеци за решаването на проблема със сигурността. Стъпка 1 е спирането на Google+за потребители – Action 1: We are shutting down Google+ for consumers.

Социалната мрежа на Google видя бял свят на 28 юни 2011 година. Основната й цел беше да влезе в остра битка с набиращата скорост платформа ва Марк Зукърбърг – Facebook. Но след първоначалната еуфория, много бързо стана ясно, че опитът е неуспешен. През годините от Google се опитваха да обвържат социалнтата си мрежа с другите продукти на компанията, но това не повиши популярността й.

Днес стана ясно, че Google+ има изключително ниско ниво на ангажираност от страна на потребителите. Оказва се, че около 90% от сесиите в социалната мрежа не траят повече от 5 секунди.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ