Два изтребителя на САЩ F-22 са прихванали и съпроводили два руски стратегически бомбардировача Ту-95 във въздушното пространство недалеч от крайбрежието на Аляска. Това става ясно от съобщение на Обединеното командване на въздушно-космическата отбрана на Северна Америка (NORAD), цитирано от Си Ен Ен. 

Инцидентът е станал на 11 септември в 22 ч. местно време.   Руските самолети са прихванати западно от брега на Аляска и са придружени от два други руски изтребителя  Су-35. „Руският самолет остана в международното въздушно пространство и в нито един момент не навлезе във въздушното пространство на САЩ или Канада“, се казва в съобщението на NORAD.   Добавя се, че прихващането се е случило в момента, в който руските бомбардировачи са били във въздушната зона за отбранителна идентификация на САЩ, което се простира на 200 мили от западния бряг на Аляска. 

Това е втори подобен случай за последния месец. На 1 септември американски F-22 прихвана руски бомбардировач до бреговете на Аляска. Тогава, обаче, руските Ту-95 не бяха ескортирани от американски изтребители.

/БЛИЦ/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ