Това твърдят редица любители на конспиративните теории.
Според тях доказателство за това е снимка, на която ясно се различава облак, който удивително напомня ядрената гъба, която се издига след взрив. Въпросната сателитна снимка е направена от Индийската асоциация за изследване на Космоса. Фотосът е на част от района на Валес Маринър на Марс, който е с дължина близо 4000 км. Спътник на Индийската асоциация отдавна обикаля около Марс.

Съоръжението е направило десетки снимки на Червената планета, но една от тях успя да предизвика истински фурор – снимката на ядрена гъба, надвиснала над гигантския каньон Валес Маринър. Според учени може да се спекулира дали облакът е вследствие на ядрена или метанова експлозия, или става дума просто за рядък пясъчен облак, причинен от вятъра. Интересна подробност е, че кадрите са направени по същото време, когато покрай Марс е преминавала кометата Сайдинг Спринг. Непосредствено преди кометата да приближи и да премине покрай Марс, от НАСА са прекъснали директната връзка със Земята, без да дават разумно обяснение. Но на 1200 метра от остров Тенерифе д-р Фриц Хелмут Хемерих все пак успява да остане свързан със сателита около Марс и именно той успява да заснеме необикновеното явление.

По неговите думи на повърхността на Марс избухва експлозия в мига, в който кометата минава оттам. Официалните власти отричат откритието на Хемерих. Те определят заснетото на снимката като облак, оптична илюзия, която се дължи на ъгъла на заснемане и на близкостоящия кратер. От години се спекулира с възможността на Марс да е имало развита, високотехнологична цивилизация, която да е унищожена вследствие на ядрена война с друга развита извънземна цивилизация. Според един от авторите на тази теория, Джон Бранденбург, древните марсианци, наричани от него сидонци или утопиянци, са били избити до крак при атака.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ