В далечното минало на Марс е имало развита цивилизация, чийто край е бил сложен от ядрена война

Това твърдят редица любители на конспиративните теории.
Според тях доказателство за това е снимка, на която ясно се различава облак, който удивително напомня ядрената гъба, която се издига след взрив. Въпросната сателитна снимка е направена от Индийската асоциация за изследване на Космоса. Фотосът е на част от района на Валес Маринър на Марс, който е с дължина близо 4000 км. Спътник на Индийската асоциация отдавна обикаля около Марс.

Съоръжението е направило десетки снимки на Червената планета, но една от тях успя да предизвика истински фурор – снимката на ядрена гъба, надвиснала над гигантския каньон Валес Маринър. Според учени може да се спекулира дали облакът е вследствие на ядрена или метанова експлозия, или става дума просто за рядък пясъчен облак, причинен от вятъра. Интересна подробност е, че кадрите са направени по същото време, когато покрай Марс е преминавала кометата Сайдинг Спринг. Непосредствено преди кометата да приближи и да премине покрай Марс, от НАСА са прекъснали директната връзка със Земята, без да дават разумно обяснение. Но на 1200 метра от остров Тенерифе д-р Фриц Хелмут Хемерих все пак успява да остане свързан със сателита около Марс и именно той успява да заснеме необикновеното явление.

По неговите думи на повърхността на Марс избухва експлозия в мига, в който кометата минава оттам. Официалните власти отричат откритието на Хемерих. Те определят заснетото на снимката като облак, оптична илюзия, която се дължи на ъгъла на заснемане и на близкостоящия кратер. От години се спекулира с възможността на Марс да е имало развита, високотехнологична цивилизация, която да е унищожена вследствие на ядрена война с друга развита извънземна цивилизация. Според един от авторите на тази теория, Джон Бранденбург, древните марсианци, наричани от него сидонци или утопиянци, са били избити до крак при атака.
РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари