Френските шансони са едни от най-романтичните и емоционалните в музикалния свят. И въпреки че пикът им беше през 70-те и 80-те години на миналия век, че си остават любими на милиони и са неизменна част от фонотеките им. Дуетът на разбивача на женските сърца Ален Делон и талантливата Далида е един от шедьоврите на френския шансон. Parole parole в оригинала си е дело на италианския композитор Джани Ферио и е изпълнена за първи път през 1972 година от дуета Мина и Алберто Лупо. След това песента е изпълнявана от десетки тандеми на различни езици, като несъмнено най-добро и впечатляващо е изпълнението на Далида и Ален Делон, който в онези години е на върха и на филмовата си слава.

Далида е италианска певица, родена в Египет през 1933 година. Известна е предимно като изпълнител на френскоезични песни, с които бързо се прочува по цял свят. Въпреки огромните си успехи на сцената, в личния си живот Далида преживява редица драматични събития, страда от летаргия и депресия. През 1967 г. прави опит за самоубийство, няколко дни след като тогавашният й интимен приятел също опитва да се самоубие. Още двама от мъжете в живота и се самоубиват. Тези и други събития подтикват Далида да сложи край на дните си. Намерена е мъртва на 3 май 1987 г. в дома си в Париж. Причината за смъртта й е свръхдоза приспивателни. Намерена е и кратка прощална бележка.

ВИДЕО:

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ