Всеки шофьор трябва да знае това! Нови жестоки санкции на пътя! Златният талон остава в историята

Драстични промени в Закона за движение по пътищата обмисля работната група в Министерство на транспорта. Те са насочени, както към младите водачи, така и към опасните шофьори.

В закона се изписват седем нарушения и ако водач направо три от тях в рамките на две години, ще губи правоспособността си и контролни точки, след което трябва да извърви цялата процедура по възстановяването им. Има и идея да бъде премахнат т.нар. златен талон и всички привилегии, които той предоставя, пише "Флагман".

Втората група шофьори, към която са насочени промените, са водачите без опит. Едва след като минат изпитателния период с придружител, те ще получават книжка. Дори и след като вземат книжка, следващите години поведението им на пътя ще бъде следено изкъсо. Промените ще важат за всички шофьори, без значение дали са на 18 или 60 г. В закона са разписани и промени в определението пешеходна пътека, както и че задължително трябва да е маркирана и сигнализирана.

С тях ще се променят текстове, въведени от преди двадесет години, че продължението на тротоара е пешеходна пътека. Скоро пешеходците вече няма да са с предимство.

Снимка.Дарик
РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари