Мощният циклон „Ксенофон”, вече удари Южна Гърция с ураганни ветрове и проливни дъждове. Повечето острови в Егейско море са откъснати от света вече не само по море, но и по въздух. Очаква се 3/4 от територията на южната ни съседка да бъде засегната от циклона, съобщи NOVA Тв,цитирана от факти.бг

Наводнения заляха полуостров Пелопонес след мощния циклон, който връхлетя страната. Проливните дъждове напълниха реките, а те разрушиха пътища и влязоха в къщите на хората.

Намираме се в Каламата – мястото, което първо посрещна ураганните ветрове. Плажът е заринат с донесени от вятъра предмети, крайбрежни магазини са унищожени. Тази нощ беше особено критична в района на Северен Пелопонес и района на Атина - заради наводненията бяха затворени основни магистрали.

Вече знаем, че за днес е обявен жълт код за опасно време в югоизточните части на България, която попада в периферията на бурята „Ксенофон”.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ