Момичето в ляво е бъдещия канцлер на Германия- Ангела Меркел.В средата е Тереза Мей в момента премиер - министър на Англия,в дясно е шефката на ЦРУ- Джина Хеспъл.Снимката е от ученическите им години.

Ангела Меркел

Родена е в Хамбург на 17 юли 1954 г. в семейството на евангелския теолог Хорст Каснер и на учителката по латински и английски език Херлинд Каснер. През 1961 г. се записва в политехническата гимназия в Темплин. Като ученичка особено добри постижения показва в математиката и руския език. Ангела Меркел е била член на пионерската организация „Ернст Телман“ и на Съюза на свободната немска младеж. Още като ученичка решава да следва физика в Лайпцигския университет „Карл Маркс“ и през 1973 г. се премества да живее в Лайпциг. Дипломната си работа представя през 1978 г. и получава оценката „отличен “. След дипломирането си получава място в Централния институт за физична химия на Академията на науките в Берлин, където работи в отдел теоретична химия.

По време на следването си, през 1974 г. се запознава с първия си съпруг Улрих Меркел, също студент по физика. Това се случва в Москва и Ленинград, където се провежда обмен на студенти по физика. През 1977 г. те сключват брак в Темплин. Развеждат се през 1982 г. През 1984 г. Ангела започва да се среща с химика Йоахим Зауер, който тогава все още е женен. Сключват брак през 1998 г. Ангела Меркел няма деца.

Тереза Мей

След като Камерън подава оставка през юли 2016 поради резултатите от референдума за членството на Великобритания в Европейския съюз, Тереза Мей е избрана за лидер на Консервативната партия и министър-председател, като така става втората жена на този пост след Маргарет Тачър. Тя започва официалния процес на излизане на Великобритания от ЕС през март 2017 г. Още през април обявява провеждането на извънредни парламентарни избори през юни с оглед подсилване на английската позиция при преговорите с ЕС („по-силен мандат“). Резултатът от изборите е намаляване на броя на депутатите за консерваторите – 317, вместо 330 в предходния парламент, което я принуждава да преговаря за съставяне на правителство с Демократичната юнионистка партия от Северна Ирландия

Джина Хеспъл

Шпионин с голям опит в тайните операции, Хаспъл е в агенцията от 1985 г. и е работила на много места по света, най-вече в Лондон в края на първото десетилетие на новия век.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ