Когато е едва на 18 години Кати Стъбълфиийлд прави опит за самоубийство като се прострелва с пушка. Лекарите успяват да спасят живота ѝ, но лицето ѝ остава обезобразено до неузнаваемост.На 4 май миналата година тя се е подложила на уникална по рода си трансплантация на лице, която е продължила 31 часа, а вторият живот, който живее, е вдъхновил новата корица на National Geographic.

След като се простреляла, младата дама се обезобразила и се наложило 3 години да живее с ужасяващите последствия от решението да отнеме живота си.

След инцидента тя е претърпяла общо 22 операции за реконструнция на лицето, включващи счупване и наместване на лицевите кости, както и физиотерапия за възстановяване на лицевите мускули.

През тези 3 години на непрекъснати пластични операции Кати казва, че се опитвала да води нормален начин на живот, но това не било никак лесно. Хората непрекъснато се взирали в нея и отлично е знаела, че изглежда страховито.

Но младото момиче си давало сметка, че живее втори живот и след като оцеляла по чудо, решила да се зареди със сила на духа и търпение, докато чака ново лице.

През 2017-та тази възможност се появява. Намират донор на лице за Кати от момиче, починало от свръх-доза наркотици. Кати е трябвало да се подложи на интервенция, траеща 31 часа, но накрая трансформацията приключила успешно.
Донора дарил лицето си

Цял екип от хирурзи присаждали лицето на младото момиче и въпреки че костната структура на донора и на Кати съвпадат напълно, рехабилитацията ѝ все още не е приключила.

Тя ще трябва да посещава физиотерапевт още няколко месеца, за да се учи как да използва новото си лице и да приема комбинация от силни лекарства до края на живота си.

Но Кати е готова за тези трудности, понеже цени шанса, който ѝ е даден и няма намерение да го пропилява.

Източник: laf.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ