Демокрация, свободни пазари, приватизация и какво ли още не ни заля след 10 ноември 1989 година. Горе-долу по това време се появиха и т.нар. мутри, които бързо натрупаха капитал и започнаха да си купуват скъпи автомобили. Модата тогава наложи няколко автомобила, които се превърнаха в знакови за прехода и всяваха страхопочитание в обикновените хора. Сега ще ви покажем повечето от тези коли, пише Факти бг.

Jeep Grand Cherokee 

Първото поколение на "Великият индианец" бързо намери място в сърцата на хората с дебели вратове. Квадратната външност се съчетаваше отлично с волевите брадички и счупените уши на собствениците, а надеждната конструкция и високата проходимост много добре подхождаше на разбитите родни пътища.

BMW 5-series E34 BMW 

- абревиатурата от три букви успя много бързо да влезе под кожите на едновремешните мутри. Най-култов беше моделът Е34 или тогавашната актуална пета серия. Високите динамични характеристики и качествена сглобка бяха оценени по достойнство от силните по онова време.

Toyota Land Cruiser 80 

Неубиваемият всъдеход бързо се превърна в любимец на мутрите, най-вече заради своята надеждност и проходимост. Последната безпроблемно отвеждаше собствениците си по планини и паланки, където се водеха много от преговорите и бизнес делата в онези смутни години.

Mercedes-Benz S600 W140

Автомобилът, за който се разказваха стотици вицове и легенди, беше върхът в хранителната верига на момчетата с ниски чела. Всъщност това е колата, призната за най-технологична за своето време. И босовете караха и се возеха само в такива седани - при това, задължително черни.

Mercedes-Benz Geländewagen

Култовата G-Klasse беше главен герой на не една и две криминални хроники. Най-силните хора на деня използваха тези автомобили за ескорт, като в тях се возеха т.нар. бригади, които и охраняваха, и биеха наред. Тогава обаче у нас нямаше G65, но въпреки това черните всъдеходи с дизайн на тухла изглеждаха по-страховито. Pajero и компания Естествено, това не бяха единствените автомобили на мутрите. Те се захласваха по Porsche-та, двуврати Mercedes-и, както и по тежки всъдеходи и най-вече по Mitsubishi Pajero. "Черноработниците" пък често бяха засичани в Golf-ове "двойка", но задължително с дебели брони и цели странични стъкла.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ