Американскияг портал National Interest нарече руският изтребител Су-35, постъпил на въоръжение във ВВС на Китай, нощен кошмар и главобол за американската авиация в Азиатския регион.

Су-35 (според кодификацията на НАТО: Flanker-Е+), според NI е един от най-боеспособните изтребители на ВВС на НОАК. Наличието на самолети от този тип, пише порталът, значително укрепва силите на Китай в Азиатско-Тихоокеанския регион.

Освен това, изданието показва опасността за САЩ и техните съюзници от най-новите китайски ракети PL-15 клас „въздух-въздух“, която може да се постави на Су-35.

Такъв опасен тандем, както отбелязва изданието, може да се използва за атаки по американските самолети за зареждане във въздуха и другите спомагателни летателни апарати, такива като самолетите от авиационния комплекс за радарно откриване и насочване (AWACS) E-3, които имат решаващо значение за провеждането на операциите на ВВС на САЩ в региона.

Договорът по доставката на 24-те многофункционални изтребители Су-35 поколение 4++ бе подписан от Русия и Китай през 2015 г. Самолетите от този тип също стоят на въоръжение на Въздушно-космическите сили на Русия.

Поколение 4++ условно показва, че по съвкупност на характеристиките си Су-35 снапълно се приближава до изтребител пето поколение: с изключение на наличие на стелт-технологии и активна фазирана антенна решетка, той удовлетворява повечето изисквания за самолет пето поколение.

/Поглед.инфо/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ