ЦСКА-София слага край на претенциите на "червените" за връзка с АС 23

Само автентичният клуб може да бъде правоприемник на асистите
В последните години феновете на ЦСКА страстно защитават тезата, че „червените” са наследник на офицерския клуб АС 23. Разбира се, мнозина от лагера на вечния съперник не са съгласни с това. Но дори „синият“ футболен историк Георги Манов определи преди няколко години ЦСКА като „пряк наследник на АС 23“ с аргумента, че един от учредителите на „червените” е  Чавдар (ЦДВ). А това е клуб, възникнал след обединението на три софийски клуба, един от които е АС 23.

Очевидно новият ЦСКА на Гриша Ганчев не може да има никакви претенции за връзка с асистите, защото в този случай аргументите, свързани с припознаването от феновете, изглеждат крайно несериозни, а за правоприемство може да претендира само клубът, който сега е в несъстоятелност.

Този факт може да придобие особено значение, защото е добре известно, че АС 23 е единственият отбор, притежаващ още преди идването на комунизма нотариален акт за своя стадион, който днес се нарича „Българска армия“.

Все пак хората на Гриша Ганчев може да потърсят основание за правоприемство в това, че един от създателите на новия ЦСКА е Чавдар Етрополе. Но тогава вероятно ще трябва да се конкурират с Чавдар Троян...

ВАЛЕНТИН ВАСИЛЕВ
БЛИЦ
РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари