В Пункт за базиране Варна се проведе церемония по връчване на сертификати на военнослужещи  от Военноморските сили при окончателно завършен курс за експлоатация и обслужване на бързоходни моторни лодки и зачисляване на техника в състава на военния флот.

Със съдействието на Посолството на САЩ в България, Военноморските сили получиха безвъзмездно четири бързоходни лодки – три лодки тип RHIB (надуваеми с твърдо дъно) и една средна патрулна лодка, съобщава Булфото.Беше проведен курс за обучение на военнослужещите, който ще експлоатират и обслужват лодките.

На церемонията присъства командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев и посланикът на САЩ в България Ерик Рубин. След церемонията военните моряци демонстрираха възможностите на лодките на море пред представителите на медиите и гостите.

Източник:petel
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ