Инженерите на нацистка Германия са създали апарат, способен да лети с 2500 км/ч 

Разсекретени документи на ЦРУ разкриват, че нацистите са създадат апарат, който е можел да достигне невероятната скорост от 2500 километра в час. Това обаче е станало в последните дни на Втората световна война през 1945 година и не е било практически използвано в бойни действия. Това съобщава Daily Star.

Нацистките "летящи чинии" се появяват на два пъти в документите на ЦРУ, като част от разследванията за НЛО. От тези данни става ясно, че американските служби са разпитали германския инженер Георг Клайн в периода 11 май - 20 май 1952 година. Той твърди, че Третият райх е направил успешен тест за своята "летяща чиния" на Свети Валентин 1945 година в Прага. Само няколко месеца по-късно в града влиза Червената армия.

Според инженера, чинията е достигнала височина от 12 400 метра за 3 минути със скорост от 1370 километра в час. Клайн е убеден, че апаратът е имал възможности да достигне 2500 километра в час-три ъпти повече от скоростта на звука. За сравнение-апаратът на германците е два пъти по-бърз от изтребителя пето поколение F-35 на САЩ. Чинията е можела да излита вертикално като хеликоптер, а работата по нея е вървяла още от 1941 година.

Според ЦРУ, "летящата чиния" е била изработена в същите заводи, където се е създала и страховитата ракета V2.

Конспиративните теории за създадено от нацистите страховито оръжие продължават и днес. Мненията дали Третият райх наистина е успял или не в създаването на супер самолет през 1945 година продължават да са разнопосочни.

Източник:dir.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ