Looking For Anything Specific?

Румъния се тресе! Над 60 хиляди протестиращи са на улицата, полицията започна да стреля! ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО >>>

Обстановката в Румъния ескалира все повече. Няколко инцидента са настъпили около 21.00 часа между протестиращите на площад „Виктория“, пред сградата на правителството на Румъния, и жандармерията, предава Agerpres. Пред правителствената сграда има около 60 000 протестиращи, според източници.

Няколко демонстранти са проявили агресия, докато повечето хора са пеели националния химн, и жандармерията се е намесила със сълзотворен газ, водна струя и изстрели във въздуха. Част от тези хора, останали в района, са се завърнали по-късно скандирайки „Крадци, крадци!“ и „Няма да си тръгнем“. „Нито едно от твърденията на тези хора, убеден съм, не могат да бъдат решени чрез насилие. Аз поне, не разбирам този начин на протестиране. Моите колеги бяха принудени да използват индивидуални средства за защита, за да попречат на хората, извършващи тези действия.

Интервенцията е била сложна, тъй като агресивните групи в протеста са използвали невинни хора, протестиращи спокойно, като щитове“, заяви говорителят на Букурещката жандармерия, Георгиан Еначе в петък вечер. Началникът на отдел комуникации на румънската жандармерия Мариус Милитару също отправи призив към жените и децата да се оттеглят към зоните, където няма насилие. Той прикани и мирните демонстранти да се разграничат от агресивните групи протестиращи, за да може жандармерията да се намеси и да ги изтегли от тълпата.

Гледайте на живо от ТУК >>>

РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари