Вицепремиерът Томислав Дончев застана твърдо зад жена си заради медийната атака, на която тя е подложена през последните два дни. Съпругата на вицепремиера Светлана скандализира социалните мрежи с коментар, публикуван в линия й профил във фейсбук. Тя написа: „Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!“.

Публикацията събра много негативни коментари и е била докладвана като реч на омразата до администраторите на социалната мрежа. Постът бе свален, а това я провокира да публикува втори пост. Той гласеше: „Да блокирате публикацията ми бе лесен ход, действие на слаби и страхливи хора. Не ме страх от вас. Няма да ме накарате да мисля различно, да се изразявам свободно и да споделям, това, което мисля. Нахъсвайте се помежду си колкото искате. Изпращайте ми анонимните си гнусни извратени пожелания. Не ме трогвате. Само ме карате да си мисля, че вярата в интеграцията е илюзия, с която съм живяла дълги години.“.

Днес от Български Хелзинкски комитет и други НПО-та поискаха вицепремиера или да се разграничи от изказването на жена си, или да подаде оставка. Самият Томислав Дончев коментира за първи път изказването на жена си днес, след като връчи наградата за най-добър град за живеене, пише Флагман.бг. Той беше лаконичен: „Ще се разгранича от Светлана, само в момента, в който се разведа с нея. Изразът морков или тояга е метафора. Но с едно съм съгласен – всички граждани имат както равни права, така и равни задължения. А наличието на различни права и задължения пречи на интеграцията”. Светлана получи подкрепа и от българския представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, който заяви, че „морковите отдавна са откраднати! Време е за тоягата и лопатата“.

Източник: БЛИЦ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ