Looking For Anything Specific?

Западът в паника! Русия разполага “Искандер”-и в Южна Сърбия? (ВИДЕО)

В съчетание с вече базираните в Калининградска област ракетни комплекси, такива страни като Германия и Полша ще бъдат в обсега на руските ракети

Сърбия вече получи четири бойни самолета МиГ-29 подарък от Русия, а експерти от двете страни “обсъждат детайли от руския план за разполагане на ракети с ядрени бойни глави и други видове бойна техника”. Това съобщава изданието Ellinotourkika, цитирано от руски медии.

“Ние трябва да се подготвим за най-лошото”, заяви министърът на отбраната на Сърбия в момент, когато събитията на Балканите се развиват с главозамайваща скорост, а някои източници съобщават за руска база в Прешево, Южна Сърбия, където се наблюдавало сериозно придвижване на сръбски танкове и бронирана бойна техника. Същите източници съобщават и за движение на ракетни комплекси “Искандер-М” с ядрени бойни глави.

В същото време медиите в Сърбия съобщават, че първата оръжейна сделка между Белград и Москва вече е финализирана.

Става въпрос за доставката на четири щурмови вертолета – убийци на танкове – Ми-35, други четири вертолета Ми-17, танкове Т-72, БМП-2 и други видове бойно оборудване, информацията за което засега се пази в тайна.

Решението за сделката е взето на срещата на министрите на отбраната Сергей Шойгу и Александър Вулин.

“Ние обсъдихме и нашето бъдещо военно и техническо сътрудничество, модернизацията на изтребителите МиГ, както и други въпроси за въоръженията. Длъжни сме да се подготвим за най-лошия сценарий”, добавил многозначително Вулин.

Мобилизацията и информациите за руска база в Южна Сърбия предизвиква безпокойство по целия балкански регион, включително Гърция.

По информация на източниците, новата руска база “се разгръща” в района на Прешево, след секретно споразумение, сключено преди два месеца и ще бъде въоръжена с ракети със среден обсег.

В резултат от това пребазиране на руските мобилни пускови ракетни комплекси, всички военни обекти на НАТО в радиус от минимум 500 км ще бъдат в зоната на гарантираното поразяване. И това е според официалните характеристики на комплекса, за които има открити руски източници. В Пентагона са убедени, че “Искандер” има далеч по-голям обсег.

В съчетание с вече разположените в Калининградска област ракетни комплекси, такива страни като Германия и Полша ще бъдат в обсега на руските ракети, които ще бъдат обслужвани от руски специалисти.

Това е особено важно, подчертава изданието, тъй като регионът на Прешево е близо до границата с Косово и ще стане основа, на която руснаците ще контролират Балканите в един потенциален конфликт между САЩ и Русия на полуострова.

Този тактически ход на руския президент е пряко свързан с отговора на американските бази в Косово, Скопие и България и безусловно се явява стъпка към контрол над Балканите, явно оказвайки влияние върху страни като Гърция, Италия, Австрия, Косово и Албания.

Сръбските власти, продължава изданието, са се споразумели с Москва и наградите, които ще получат, ще бъдат много сериозни, включително доставки на “напредничави” оръжейни системи.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари