Дилър на наркотици е задържан при акция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. По информация на БЛИЦ това е Венцислав Найденов от Велинград. Мъжът не е попадал пред погледа на полицията, няма криминални прояви до момента.

Той е бил следен два месеца, демонстрирал е луксозен начин на живот, карал е супер скъп мерцедес, а не е работел, разказаха пред БЛИЦ наши източници. Специализираната операция се е провела вчера, Венцислав е бил закопчан в колата си в село Варвара. Следобед в района на селото ченгетата засекли лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 27-годишния мъж. При проверката криминалистите открили плик с около 50 грама суха листна маса и две пликчета с бучки от бял прах с общо тегло от 63 грама. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на марихуана и амфетамин. Работата на полицаите обаче не спряла до тук.

Няколко екипа от служители на сектора, съвместно с разследващи полицаи и експерти извършили претърсвания в жилища, обитавани от дилъра във Велинград и Пловдив. От там били иззети общо близо 540 грама амфетамин, 65 грама марихуана, 26 таблетки реагиращи на метамфетамин, две електронни везни, немалка сума пари. В хода на разследването и работата по случая пазарджишките полицаи са установили, че непопадалият до момента в обсега им Венцислав Найденов е дилър на средно ниво за региона на Пазарджик, Велинград и Пловдив.

Работата на разследващите е под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Предстои срокът на задържане на младия мъж да бъде удължен със 72 часа. Продължават процесуалните действия по документиране на престъпната му дейност. От началото на годината това е осми случай на задържан дилър на наркотични вещества от служителите на ОДМВР-Пазарджик.  Експерти коментираха пред БЛИЦ, че намереното в дилъра е на стойност десетки хиляди левове.     

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ