При това не къде да е, а в самия център на европейската културна столица, Париж, на метри от емлбематичната Айфелова кула. Трибуквената дума, която някои жени у нас се срамуват да произнесат на глас без да се изчервят, посреща туристите от цял свят и недвусмислено показва, че и тук е стъпил български крак. И не само е стъпил, ами се е постарал и да остави следа от него. Снимката с българския х.й и заглавие „Българи посетиха Париж” уверено настъпва във фейсбук и има хиляди преглеждания. Сред които учудващо и доста лайкове,пише monitor.bg

Любители на пътешествията разказват, че на доста места в Европа и по света нашего брата се е постарал да остави белег, така щото да бъде запомнен. Бившият тираджия Любомир Петков, който още по времето на соца е имал възможности да пътува далеч зад граница споделя, че щял да получи удар, когато видял върху един мост в Австрия изписано с червена боя „КПСС – БКП Вечна дружба”.

„Добре, че надписът беше на български език и авторът му не беше нарисувал червена петолъчка. Защото тогава ако го бяха хванали, този графит щеше да му излезе прекалено солен”, смее се Петков.

След отварянето на границите, когато придвижването в страните от Европейския съюз стана възможно за всички българи, не закъсняха и резултатите. Търновецът Георги Стоменов, които е истински пътешестеник авантюрист споделя, че следи от посещения на българи има на невероятни места.

„На самата Айфелова кула имаше поне 2-3 надписа с имена на хората, увековечили присъствието си там. Подобен надпис с червен маркер има и върху една от колоните на Бранденбургската врата. А на една от пейките в Хайд парк в Лондон пък се мъдри текста: „Яж ми х.я. Пешо от Варна.” Родните графомани не са пожалили дори и такъв шедьовър като „Саграда Фамилия” в Барселона. На една от външните и стени с черен маркер неизвестен неграмотник е написал: „Христо своника от Плевен” и дори е оставил номера на мобилния си телефон в България. най-големия потрес за мен обаче беше, когато открих нецензурен надпис на български език и в Дубай. Ако този беден човечец знаеше какво щеше да му се случи ако го бяха пипнали да пише там, сигурно никога нямаше да извади маркера от джоба си”, разказва Георги Стоименов.

През 2015 г. графомански скандал гръмна с известния футболист Благой Георгиев, който бе задържан от италиански карабинери, докато дълбаел с монета инициалите си на една от стените на Колизеума. След кратък разговор и проверка на самоличността му българинът е пуснат, като само монетата му е конфискувана. Случилото се тогава бе определено от водещи римски вестници като „пореден вандалски акт срещу обект от списъка на световното културно историческо наследство на ЮНЕСКО. А самият футболист обясни, че просто не е знаел, че извършва нещо нередно. „Забелязах, че на Колизеума има и други надписи. Затова си помислих, че това може да се прави. Не знаех, че е забранено”, твърди Георгиев пред италианския вестник „Ил Месаджеро”.

Източник:www.monitor.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ