Жоро Плъха и друг път е имал нападения и е наръгвал хора в Пловдив, научи БЛИЦ от източници на разследването. Бил е осъден на 11 години и преди месеци излязъл от затвора. 

Присъдата му е била затова, че е влизал в апартаменти през тераси и е тарашил наред. При един от обирите е надупчил с нож двама възрастни. За щастие те са оцелели.  Случаят с рентгенолога д-р Иван Димитров е идентичен. БЛИЦ научи, че прякорът на доктора е Гаменът, но приятелите му не го използват в негативен аспект, а със симпатия.  Наричат го така от уважение, обясниха негови близки пред.

През годините Димитров на всеки помагал и на всяка болка откликвал. Бил благороден, с избухлив, но справедлив характер. Приятелите му го описват още като родолюбец, който държи винаги на правдата.  Много обичал животните. В двора на къщата си имал магазин, който в момента отдавал под наем.

Той бил кръстен на любимото му куче - Прити. Като лекар бил изключителен професионалист. На никого не отказвал да свърши услуга или да помогне с каквото може, разказаха още неговите познати. Всички те се надяват д-р Димитров да бъде освободен от ареста, защото според тях е защитил живота си, този на жена си и невръстните си деца. Утре в 12 часа пред 2-ро РПУ се очаква да се съберат стотици хора, които да протестират и да искат лекарят да бъде освободен от ареста.

Смятат, че случилото се със Жоро Плъха е станало при неизбежна самоотбрана.  Все още не е ясно дали докторът е застрелял крадеца в дома си и Плъха е избягал и е починал пред сградата на Областна управа в Пловдив или е имало преследване и последвала стрелба навън. Освен, че Жоро Плъха е наръгал лекаря в крака, той го е наранил с ножа си и по ръката, разказаха още нашите източници.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ