Това е историята на един възрастен бургазлия, който разказва няколко истории, с които илюстрира ужасяващата съдба на бедните в града, а и в цялата държава. Възрастният мъж Иван Цветков е изпратил сърцераздирателно писмо до кмета на Бургас Димитър Николов, в което разказва нелеката съдба на пенсионерите в града и страната, и с което предлага да влезе идеята за безплатни карти за 1 линия на градския транспорт за хора над 80 години, цитиран от “Флагман”.

Ето какво пише той в писмото:
„Уважаеми г-н Кмете, във връзка с нерадостната съдба на пенсионерите желая да ви споделя няколко истории. Най-тежко е положението на хората, работили в периода 1950-1990 година.

Те преобразиха България и от изостанала страна я превърнаха в съвременна държава, а с труда си създадоха днешното национално богатство”, заявява Иван. Днес голяма част от тези хора се чудят какви планове да си направят, за да „вържат двата края”.

Иван разказва и за няколко негови приятели, които са починали, поради липсата на средства и лекарства.“Мой познат – Христо, си направи такъв план – той и жена му спряха да си купуват лекарството за кръвно налягане. На 7-мия ден Христо получава мозъчен кръвоизлив. Жена му го последва на 10-ия. Двамата прекараха месеци на легло, а в момента моят познат се движи само с бастун, паметта му намалява. Жена му може да се движи само и единствено в стаята си и вече не излиза”, пише Иван.

“Друг мой познат – Николай, също от немотия, остави лекарствата си за кръвно. 14 дни по-късно разбрах, че е починал прикован на легло.”

“Всичко това, г-н Кмете се случва в Бургас – градът, за който най-много се говори, че бил най-добрият град за живеене в България и до известна степен това е вярно. Вярно за богатите, но не и за бедните. Затова Ви моля, г-н кмете, както и господа общински съветници. Проявете разбиране и загирженост по гореизложените проблеми. Нека пенсионерите на възраст от 80 години и повече да имат право на безлатно пътуване с автобусни превози по една линия”.
– Иван Мичев Цветков, жител на град Бургас, живущ в ж.к. „Славейков”

Това е трогателната история на Иван Цветков.
За бедността и доброто, което все още живее в хората.
За малкото внимание, което властимащите трябва да обърнат.
Това са хората, изградили България!

Източник: fakti.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ