Нямам нужда от народната любов вече, подчерта бившият премиер!

Предистория:
Иван Костов и ръководеният от него кабинет полагат клетва на 21 май 1997 г.‚ а един месец по-късно (1 юли 1997 г.), за да се стабилизират левът и банковата система, в страната е въведен валутен борд (1 000 лева се равняват на 1 германска марка). БНБ спира да кредитира хазната и банките, годишната лихва е свалена на 7% и е оздравена банковата система. За месец юни 1997 г. инфлацията е само 1.3 на сто, подготвя се „Закон за санкциониране на незаконно забогателите“, всички членове на Националния изпълнителен съвет на СДС (водещата партия в коалицията ОДС) се задължават да излязат от частни, общински и държавни фирми.

Наскоро Костов призна,че е горд с резултатите от приватизацията, защото те наистина са положителни и това се доказва с числа. Това каза бившият премиер Иван Костов в предаването „Тази неделя” по БТВ

Той беше категоричен, че няма основание да се твърди, че приватизацията е престъпна. По думите му това е дълбоко вкаран в представите на българското общество мит, който е неоснователен.

“Ако твърдим, че приватизацията е престъпна, къде са осъдените”, попита Костов. „Прокуратурата обяви навремето, че проверява 500 сделки от общо 10 000. Повдигнати са десетина обвинения и нито едно от тях не е издържало в съда. Няма нито един осъден за това, че е извършил престъпление в приватизацията”, подчерта бившият премиер.

„Това, което трябва да се направи в момента, за да се излезе от този капан, в който са изпаднали и политиците, и общественото мнение, е да се направи приключителен баланс на Агенцията за приватизация”, смята той.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ