Да биеш банките в собствената им игра може да звучи невероятно, но точно това успява да направи руснакът Дмитрий Агарков. Недоволен от условията на офертата за кредитна карта, която получава заедно с договора, без да я е искал, 42-годишният Агарков решава да скрои. Номер на най-голямата онлайн банка в Русия – Tinkoff Credit Systems.

Той променя дребния шрифт на документа, като вписва свои собствени условия, подписва и изпраща обратно договора.
Агарков използвал картата в продължение на две години, но в крайна сметка банката прекратява договора и завежда дело срещу него. Съдът обаче решава в полза на клиента,като се обоснова с факта, че банковите служители е трябвало да прочетат условията в договора, преди да го одобрят.

За капак Агарков внася допълнителен иск срещу банката – за 24 милиона рубли, или 550 хиляди евро – глобите, които банката му дължи за неспазване на условията и прекратяване на договора.
Tinkoff Credit Systems иска да съди клиента си за измама, но адвокатът на Агарков казва, че няма основание: банката е подписала документа, без да прочете условията, нещо, което често именно клиентите казват в съда. Или както гласи народната мъдост: с техните камъни – по тяхната глава.

Източник zajenata.bg
*Снимката е илюстративна
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ