Приморско  - Царево (Мичурин) - Приморско, струваше 1.90 лв. двупосочния билет.

През 1992г. едва три от тях остават в движение. Две години по-късно окончателно спира и последната комета, след като собственикът им решава, че са нерентабилни.
За някои от тях е намерена алтернатива - завинаги закотвени край морето и превърнати в кръчми, други са продадени, а трети - нарязани за скрап.

През далечната 1994 г.компания тръгнахме с палатки на море и пристигнахме във Варна. От там решихме да се качим на комета до Бургас. Седнахме да чакаме и по едно време пристига човек от администрацията на пристанището и ни пита, какво чакаме.. ?. - Кометата, казваме ние. Много съжалявам но комети вече не пътуват, продадоха ги на гърците. Стана ни много тъжно!

... През 1995 г. видях една от бившите наши  комети в Пирея - пребоядисана в тъмно синьо и жълто, поемаше курс към някой от близките острови....

Посочените цени са по спомени и е възможно да не са напълно коректни

Евгени Динев

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ