Очаква се Индия да поръча стотици бройки от изтребителите
Индия е готова сериозно да разгледа възможността да придобие цял парк от модифицирани „стелт-изтребители” Су-35, съобщи японското издание The Diplomat. Руският Су-35 е изтребител поколение 4++. Подобно означение говори, че по някои показатели той не може да се отнесе към 5-о поколение. Едно от основните условия за това е наличие на нищожна радарна забележимост – „стелт-технология”. За това е нужно на корпуса да се нанесе специално покритие, което поглъща радарните сигнали. Су-35 все още не притежава тези качества, обаче руските производители подхвърлят, че всичко това „скоро може да се промени”. 

Индия разбира, че развитието на най-близките й геополитически и териториални конкуренти в лицето на Китай и Пакистан не стои на едно място, което подтиква ВВС на Индия към сериозно обновление. Индийското ръководство преди се стремеше да получи пълноценен изтребител 5-о поколение от Русия Су-57, който в експортен вариант се нарича FGFA. Сделката обаче се усложни. Сега Индия счита, че преоборудването на самолети от поколение 4++ с нови системи ще позволи да се осигури превъзходство в небето. 

Именно заради това изборът паднал върху Су-35, който в сегашния си вариант може да представлява конкуренция на всеки самолет от 4-о и даже от 5-о поколение. Неговата конструкция напълно позволява да бъде отнесен към самолет 5-о поколение. Затова в скоро време се очаква вземане на решение по снабдяване със системата „стелт” и ново въоръжение. 

Индия се опасява, че въвеждането в строя на китайските ВВС на изтребителя J-20 ще даде на китайските летци преимущество в случай на военно противопоставяне. Модернизираният обаче Су-35 с въоръжение, което ще бъде инсталирано и на Су-57, ще има преимущество пред китайския изтребител. 

Изданието The Diplomat отбелязва, че Индия може да направи извънредно голяма поръчка. Отчитайки обема на доставките за Индия в миналото, може да става дума за стотици самолети.

Източник:flagman
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ