Есенно-зимните вируси удрят сериозно слуха. За това предупреждават специалистите по УНГ болести у нас, предаде "Пик".

Вирусите имат способността да увредят нервите, затова не бива да се изненадваме, ако типичните за настинка и грип симптоми са съпроводени с намален слух или шум в ушите.

Когато вирусите попаднат в нерв или близо до него, или пък достигнат нервни клетки по кръвен път, може да се очаква увреждане на рецепторни клетки, включително и слухови, поясняват докторите. Оплакванията, свързани с ушите и слуха, в повечето случаи отминават, но понякога, за съжаление, остават необратими. Коварното е, че не само грипът, а всяка една вирусна инфекция може да направи такива поражения. Специалистите по УНГ първи разбирали, че идва мощна вълна от вирусни инфекции. Забелязвало се по нарасналия брой пациенти с кръвоизливи от носа. Невротропното свойство на вирусите е при увреждане на нерви.Лекарите имат пациенти, които ослепяват, оглушават или пък загубват обоняние или вкус вследствие вирусна инфекция. Ако след хремата, болното гърло и кашлицата усетите намаление или дори загуба на слуха, шум в ушите, непременно се обърнете към специалист. Понякога самите пациенти подценяват сериозността на такива симптоми. Ако не се вземат мерки и не започне лечение до няколко дни от началото на оплакванията, често настъпват трайни и необратими увреждания на слуха, категорични са лекарите.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ