Тя е дело на българина от Русе Росен Даскалов, наследник на фамилия с изявени спортни традиции в моторните спортове у нас и в чужбина.
Баща му – Стефан Даскалов е дългогодишен състезател с мотоциклети и автомобили, многократен шампион на страната. Самият Росен също има богата спортна биография – занимавал се е на майсторско ниво с картинг, мотоциклети и състезателни автомобили.
Явно, освен бързото каране, много добре му се отдава и конструирането на автомобили. Още като студент в НСА Васил Левски конструира на базата на стандартно BMW пистова машина с централно разположен двигател. След това купува супер-спортния английски автомобил Radical с който побърква феновете на спорта по пистите у нас.

За съжаление, от Българската автомобилна федерация му отказват да участва в националните шампионати по ред не съвсем добре обосновани причини и той се насочва към външна изява. Основавайки се на опита, получен от експлоатацията на спортната английска машина, Росен запретва ръкави и създава своя, собствена, оригинална, наречена Sin1, която излага на специализирания автосалон за спортни автомобили в Бирмингам.
 Там прави истински фурор с колата си, както и при представянето й вече в движение по време на прочутия фестивал на скороста /Goodwood Festival of Speed/ в имението Гудууд на пера на Марч. Там и се запознава с двамата свои бъдещи съмишленици и съдружници – Фред Девис и Фил Матс. Първият е собственик на предпирятие за направа на детайли за спортни автомобили и собственик на отбора Tracksport, а вторият няма нищо общо със спорта, но е фен на бързите автомобили и собственик на предприятие за обработка на метали.

Резултатът е нов, типичен по английски спортен двуместен, V8 автомобил, но замислен и създаден от българин в Русе, България. Първоначално е направен състезателният пистов вариант, но твърде бързо се стига до идеята и за негов „граждански“ вариант – R1, вече съвместно дело на българската фирма Sin Cars и доставчикът на метални изделия ProFormance Metals.
От миналата година създателят на невероятния спортен автомобил – Росен Даскалов, може да се похвали и със старта на серийното производство на SIN R1.
90% от частите на спортното возило са изцяло български, но то се сглобява във Великобритания, тъй като там имат опростени процедури по легализирането на подобен тип автомобили.

Автомобилът тежи 1150 кг., като това тегло е умишлено постигнато с повече композитни и карбонови материали, за да може колата да се движи по-бързо. Под капака на SIN R1 се крие двигател от „Шевролет” LS3, който притежава 450 к.с. Колата е с механична скоростна кутия с 6 предавки.
ВИДЕО:


Шикозното возило ускорява до 100 км/ч. за по-малко от 4 сек., а максималната скорост, която може да достигне е около 300 км/ч.
Разбира се и интериора на колата не е за подценяване, той е оборудван с най-новите технологии, има възможност за монтиране на iPad или таблет, воланът му е с изцяло нов дизайн, който позволява контрола на почти всяка част от колата, без усилия.
SIN R1 се произвежда в два варианта – сериен и съзтезателен, като базовият модел на серийния вариант струва около 60 000 пауна (близо 150 000 лв.). 
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ