Руското правителство е внесло в Държавната дума проект за изменение на закона за търговията с петрол и природни суровини. Той е съгласуван с президента, съобщават на сайта на кабинета.

Основната, и най-интересна за нас, промяна е превръщането на "отстъпката Газофлот" в универсална държавна политика, както и увеличаването на размера и,пише сайтът budnaera
Припомняме, отстъпката "Газофлот" беше цена на руския природен газ около 30% по-ниска от пазарната, за Украйна. В замяна на това руският Черноморски флот да ползва базите си в Крим до 2042 г. Тогава това беше единично решение, което облекчи доста икономиката на Украйна, а Виктор Янукович си направи добре сметката, и реши да не влиза в ЕС, а да влезе в Евразийския съюз.

След това обаче му спретнаха преврат, Украйна пое твърдо към Европа, плаща скъпи газ и петрол, а икономиката и колабира.
Сега Путин очевидно иска да направи подобна политика обща и ясна, а не да се договаря страна по страна.

Източник:www.budnaera.com
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ