Къщата, в която е намерена мъртва холивудската актриса Мерилин Монро, е продадена за 7,25 млн. долара, съобщи в. „Лос Анджелис таймс”.

Къщата в предградието на Лос Анджелис Бентууд е с площ 240 кв. м. и има четири спални и три бани. Първоначалната цена на имота е 6,9 млн. долара. Но къщата привлича внимание заради историческата си стойност и наддаването стигна по-висока цена.


Предишният собственик е купил дома през 2012, но не е живял в него.Мерилин Монро умира на 5 август 1962 на 36 години. Тялото й е намерено в спалня в къщата в Брентууд. Причина за смъртта е отравяне с барбитурати – вещества, които се приемат като сънотворни и успокоителни средства. Мерилин е родена като Норма Джийн Мортенсън и един от секс символите на 50-те години на миналия век. Тя е трето дете на Гладис Пърл Бейкър, по баща Монро.
Майка й я нарича Норма в чест на любимата си актриса Норма Талмидж. Не е изяснено кой е бащата на Мерилин. Младата Норма започва да работи като модел за по пет долара на час. През 1946 избира екранното име Мерилин Монро. През 1947 получава първата си филмова роля. През 1950 излизат на екран два от филмите, които я правят известна – „Всичко за Ева” и „Асфалтовата джунгла”.
От 1960 има звезда в холивудската Алея на славата. Носителка е на две награди „Златен глобус” и има две номинации за БАФТА.

Източник:pik.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ