Къщата с размерите на малък блок се оказала в средата на магистрала в Китай, след като местният фермер Луо Баоген не се споразумял с властите за размера на обезщетението за имота си.

Първоначално магистралата погълнала къщата и инженерите просто асфалтирали около имота. Собственикът и в крайна сметка се е договорил с властите как да бъде компенсиран и се е съгласил домът му да бъде бутнат.

Казусът на 67-годишният Луо Баоген и съпругата му привлече вниманието на медиите по целия свят, след като стана ясно, че те са останали единствените обитатели на цял квартал.

Човекът обяви решението си в знак на протест срещу ниските обезщетения, които властите изплащат при отчуждаване на имоти.

След преговори с местните власти той в крайна сметка е получил обезщетение, равняващо се на около 32 000 евро и приел да напусне дома си.  Издигането на пететажната къща е струвала на мъжа е 600 000 юана или 79 679 евро.

Източник:standartnews.com
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ