Живеем в години, в които чудесата в медицината вече са факт. Въпреки това обаче учените не могат да обяснят някои странни реакции на човешкия организъм. Понякога те са в разрез с тиражираните представи и с науката.
Вижте някои шокиращи медицински факти:

Най-високата температура на тялото била измерена през 1980 година на Уили Джонсън от Атланта, щата Джорджия. При постъпване в болницата се оказало, че температурата му се покачила до... 46,5 градуса. От болницата го изписали след 24 дни - жив и здрав.

Най-ниската документално потвърдена температура на човешко тяло била регистрирана на 23 февруари, 1994 година в Реджайн, Канада, при двегодишната Карли Козолофска. След като вратата на дома на момичето се оказала заключена, то останало на минус 22-градусов студ цели 6 часа, температурата му спаднала на 14,2 градуса.

В стомаха на 42-годишна жена, страдаща от натрапчиво състояние да гълта различни предмети, били открити 2533 чужди тела, вкл. 947 английски топлийки. При това жената се оплаквала за "несилни болки в корема".

Най-тежкият предмет, който някога бил изкарван от корема на човек, било кълбо от косми с тегло 2,35 кг. Съществува такава болест, при която страдащите ядат... косми.

Най-голямото количество таблетки изпил някой си К. Килнър от Зимбабве. За 21 години лечение той приел 565 939 хапчета.
Блиц.бг
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ