Полифазният сън често се свързва с името на гениалния художник и изобретател от епохата на Ренесанса Леонардо да Винчи. За осъществяването на многобройните му идеи е било нужно време, което винаги не достигало. Като находчив човек, да Винчи решил да намери нови запаси от време в ежедневния сън.Той разбил обикновената нощна почивка на няколко части, превръщайки я в полифазна. Така той спял по петнадесет минути на всеки четири часа. В резултат на това, общата продължителност на съня се свела до час и половина за денонощие.

Спестеното от сън  време Леонардо вече можел да използва за творчество. Такъв полифазен сън той използвал в продължение на много години от живота си, при това без да изпитва умора. Известно е, че физиологически най-продуктивното време за работа и творчество е след сън, пише novotopoznanie.com. По това време работоспособността на организма е особено висока. Редуването на времето за бодърстване на всеки четири часа с непродължителен сън води до рязко увеличаване на времето на повишена работоспособност.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ