Създаден от луд учен, то сее смърт и разрушение около себе си.Гигантското същество, съшито от парчета от откраднати трупове, тайнствено дарено с живот и свръхчовешка сила, започва да търси отмъщение от света, след като собственият му създател Виктор Франкенщайн се отрича от него.

Чудовището било измислено през една бурна нощ на 1816 г. от младата англичанка Мери Годуин, която по-късно приема името Мери Шели.През 1831 г. тя обяснява как се е появила историята за Франкенщайн.Тя прекарва лятото на 1816 г. в Швейцария заедно с Пърси Шели, поета лорд Байрон, любовницата на Байрон - Клер Клемонт, и неговият лекар, Джон Полидори.

През една нощ, в която времето било прекалено лошо за разходки навън, компанията решава всеки да напише разказ на ужасите: текстът на Мери Шели бил бъдещия роман "Франкенщайн".
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ