Looking For Anything Specific?

Извънредно:Путин-Благодаря Ви Българи,братски народе....

Решението на Съвета за национална сигурност на България да не предприема по-нататъшни мерки спрямо Русия по случая „Скрипал“ бе отразено светкавично от водещите руски държавни медии, които поставиха акцента в материалите си върху това, че, първо, България няма да гони нито руски дипломати, нито технически персонал, второ, че София иска да запази каналите си за комуникация с Москва и трето, че посланикът на България в Русия Бойко Коцев ще се завърне в Москва след една седмица, веднага след великденските празници. Ето и първоначалната реакция на събитието в руските медии. Според неофициални източници от Москва Путин също се е зарадвал от решението на българското правителство и е благодарил на българските дипломати в Русия.

Българският премиер заяви, че страната няма да предприема действия спрямо Русия по случая „Скрипал“
„България няма да въвежда допълнителни санкции срещу Русия във връзка със случая „Скрипал“. Това заяви в петък министър-председателят на страната Бойко Борисов след заседанието на Съвета за сигурност на правителството... Премиерът уточни, че посланикът на България Бойко Коцев ще се върне в Москва след една седмица, веднага след великденските празници“, отбелязва авторитетната руска агенция, като в материала се споменава подробно за скандалите в българския парламент в петък, около обсъждането на случая „Скрипал“ и по-специално словесната престрелка между председателя на БСП Корнелия Нинова и председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Българският премиер заяви, че София няма да гони руски дипломати
“Министър-председателят на България Бойко Борисов заяви, че от страната няма да бъдат гонени нито руски дипломати, нито технически персонал… Борисов добави, че посланикът на България в Русия Бойко Коцев, който бе отзован за консултации във вторник, ще бъде в София още една седмица, след което ще се върне в Москва”. Black Sea News: България няма да гони руски дипломати „Независимо от това, че няколко пъти ние заявявахме своята позиция и обяснихме какво ще правим, реших да отзова от Москва посланика Коцев, за да не изглежда така, все едно аз еднолично използвам Консултативния съвет за сигурност“, цитират българския премиер от Black Sea News, като се позовават на „Русская Болгария“.

„Трябва да съхраним каналите за комуникация, както с Турция, така и с Русия“, продължава цитата на портала Black Sea News, в който се добавят и думите на Борисов, че България е в регион, в който напрежението ескалира, изброявайки огнищата в Косово, Африн, Егейско море и Кипър.

Останалите публикации в руската преса се позовават на държавните агенции и публикуват информации със следните заглавия:
„Федеральное агентство новостей“: България отказа да гони руски дипломати
“Независимая газета“: България се отказа да гони руски дипломати
„Взгляд“: България се отказа да гони руски дипломати
ANNA news: България чака от Великобритания доказателства за вината на Русия по случая „Скрипал“

Източник:www.pan.bg
РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари