Бившият кмет на врачанското с. Галиче Ценко Чоков е бил изненадан от данъчни и разследващи, които са блокирали всичкото му движимо и недвижимо имущество, съобщава в. "24 часа".


Освен запори на всичко, свързано с Чоков, е блокирано също имуществото на синовете му Спас и Мартин, както и на съпругата му Цветелина Нелова.


Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество пък е блокирала всички банкови сметки на фамилията.Вето за използването има на цялото движимо и недвижимо имущество, оценено на 3.9 млн. лв.

Като последен удар Чоков получил и акт от НАП и е глобен за неплащани данъци със 780 хил. лв. Наследниците на Чоков имат само седмица, за да обжалват запорите в съда.

В края на септември апелативният спецсъд уважи молбата на бившия кмет на Галиче и го пусна под домашен арест заради влошеното му здравословно състояние и предстояща операция. Според съдиите тази мярка дава възможност на подсъдимия Чоков да провежда адекватно лечение, за да може пълноценно и лично да участва в съдебните заседания.

Съдът обаче го задължи да остане в столицата, а не в родното си с. Галиче, за да не може да влияе и да оказва принуда върху свидетели по делото срещу организираната от него престъпна група, занимавала се с лихварство, отвличания, побои и палежи.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ