Лятото си е факт, въпреки капризите, няма нищо необичайно в тези месеци, макар че дъждовете ни подведоха да мислим, че се случва нещо много нетипично. Влажно лято имаше през 2005 и 2014 година, каза пред БНР климатологът доц. Георги Рачев. Според народните поверия, съдейки по времето на горещниците в края на юли – очаква ни топла зима.

Валежите през август няма да са толкова много, времето още в началото на месеца ще се успокои. След четвъртък идва много повече слънце и по-високите температури, прогнозира доц. Рачев. Поне до средата на месеца те ще се повишават, но няма да има пикове от 40 градуса, каквито се помнят от последните години. По-малко вероятни са и градушките. Прогнозата е за типичен летен август с краткотрайно влошаване на времето около края на месеца. Спокойно време се очертава и за началото на септември.

Източник: БЛИЦ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ